Bewust Ontspannen Bewegen

  • Bewustwording Tijdens deze training ga je oefenen in het richten van je aandacht. Je herkent het vast wel… het eten al op zonder dat je het in de gaten hebt of zonder goed geproefd te hebben….. met de auto al 10 km onderweg en opeens wordt je bewust waar je bent..  tijdens een gesprek met je aandacht meer bij je mobiel dan bij de ander…? Dit trainen we o.a. met mindfulness. Als jij van mening bent dat  jouw leven té vaak onopgemerkt en te snel aan je voorbij gaat dan is deze cursus iets voor jou!!   Weer met aandacht en opmerkzaam leven en je aandacht richten op wat belangrijk voor je is!

  • Ontspannen Tijdens deze training leer je spanning herkennen en ga je ontspanningstechnieken trainen. In onze huidige prestatiecultuur wordt er veel van je verwacht, denk hierbij aan sportieve prestaties, je carrière,  je relatie en ga zo maar door. Veel mensen hebben moeite om met deze druk van buitenaf om te gaan. Als jouw leven ook onder hoge druk staat en je behoefte hebt om nú het tij te keren dan is deze cursus iets voor jou!!  Spanning leren herkennen en als deze te lang duurt kunnen afwisselen met ontspanning, weer in balans komen, weten hoe je herstelt en met hernieuwde energie weer de volgende uitdaging aankunt.
  • Bewegen Tijdens deze training ga je op zoek naar jouw motivatie om te bewegen en ga je ontdekken welke manier van bewegen en welke structuur jou daarbij kunnen helpen.  Plezier hebben in bewegen en dit met regelmaat doen is niet vanzelfsprekend. Veel mensen ervaren belemmeringen om de deur uit te gaan en te gaan sporten.  Een té drukke agenda of een te zwaar of geblesseerd lichaam of het is om een andere reden een opgave.
    Als jij deze worsteling herkent dan is deze cursus iets voor jou!! Weer plezier en ontspanning beleven aan het in beweging zijn op een manier die jij kiest en die het beste bij jou past. Een positieve lichaamservaring die je graag wilt herhalen waardoor je steeds fitter gaat voelen.

Waarom deze combinatie?

Juist deze combinatie bewust ontspannen bewegen heeft op lange termijn een goed effect op de mentale en lichamelijke gezondheid. Dit vraagt om een verandering in je gedrag en dat is niet makkelijk!!  Juist daarom is het fijn om je drie dagen lang met volle aandacht op deze gebieden te richten. Met professionele begeleiding. Even uit de routine, weg van verplichtingen en tijd voor jezelf. Heerlijk buiten zijn,  bewegen met de wind om je hoofd en zicht op de wolken. Je lijf voelen, met aandacht goed en gezond eten, ontspannen en tijd nemen om te rusten.

Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. De trainingen zijn eventueel te combineren met 2 overnachtingen in ons natuurverblijf.

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met mij op!